maandag 9 april 2012

De tien beste beauty hapjes


830e55c3 De tien beste beauty hapjesJe hebt er vast wel eens wat over gelezen: beauty food. Eten dat lekker en gezond is, maar juist enorm goed voor je huid, haar en nagels. Omdat ik snap dat je door de bomen (ehh.. groenten?) het bos niet meer ziet, vandaag de tien beste beauty hapjes!

Tomaten

99d90905 De tien beste beauty hapjes
Tomaten zitten propvol met lycopene, een heel krachtige antioxidant die keihard vecht tegen alle soorten ziektes en griepjes. Er zit hartstikke veel vitamine C en A in, en het zou beter zijn dan de acai en goji bes.
Jum: Maak een lekkere salade caprese met extra veel tomaat. Super makkelijk: tomaat en mozzarella in plakjes snijden, mooi op een bord leggen, basilicum blaadjes er bij, beetje peper. Lekker! Gezond!

Groene thee

1e83f6cd De tien beste beauty hapjes
Dit weet je vast wel, groene thee barst van de antioxidanten. Het zou ervoor zorgen dat je huid langzamer veroudert (dus minder snel rimpels en een stevigere huid) en het zou zelfs kanker tegengaan… En het is gewoon hartstikke lekker. Verse groene thee vind ik het lekkerst, dus niet uit een zakje.

Broccoli

c0801259 De tien beste beauty hapjes
Mijn favoriete groente! Volgens Harvard is dit de allerbeste en allergezondste groente die er bestaat. Het heeft een ontstekingsremmend effect en er zit enorm veel calcium in: fijn voor meiden die niet zoveel (of geen) melkproducten eten. Ook gaat het een hoge bloeddruk tegen en het zou bepaalde soorten kanker tegengaan.
Jum: Ik vind broccoli gestoomd het lekkerst, daarvoor heb je een stoompan nodig. Gewoon wat broccoli er in doen, beetje olijfolie en knoflook erover, even stomen en klaar. Heerlijk!

Zalm

6480b103 De tien beste beauty hapjes
Een van mijn favoriete vissoorten: zalm. Als ik sushi eet, eet ik vaak die met zalm en/of tonijn. Het zit vol met omega 3, geweldig goede vetten en vitamine B12. Heerlijk en gezond en: je huid gaat er gezond van glanzen.
Jum: Zalm sushi! Zalm compleet rauw eten vind ik het allerlekkerst.

Extra virgin olijfolie

dfbce5ea De tien beste beauty hapjes
Hmmm. Olijfolie is sowieso goed, maar extra virgin nog beter! Eet het tegen hartkwaaltjes, tegen kanker, om je cholesterol laag te houden, omdat het vol zit met antioxidanten en omdat het gewoon superlekker is en véél gezonder dan boter.
Jum: maak dressings voor je salade met olijolie en kruiden, bak je vlees en/of vis erin, besprenkel dingen die je in de oven doen met olijfolie.

Donkere bladgroente

fcbb2266 De tien beste beauty hapjes
Zoals spinazie! Zit vol met ijzer en vitamines, en je kan ze heel makkelijk verwerken in je eten. En het is gewoon lekker!
Jum: Wok wat spinazie voor bij je pasta, doe wat in je salade of maak er een groene smoothie mee.

Walnoten

0cafa82d De tien beste beauty hapjes
Niet mijn favoriet, maar wel enorm goed voor je. Er zitten goede vetten in, die goed zijn voor je hart, cholesterol, je hersenen en het gaat ontstekingen tegen. Je hebt er niet veel van nodig en je kan er makkelijk wat door je salade gooien, of gewoon uit het handje.
Jum: Jep, door je salade! Door je pasta. Of ‘s avonds voor de tv een paar wegsnoepen.

Bosbessen

4afbc4bf De tien beste beauty hapjes
Ohhh, dit is zo lekker! Bosbessen zijn naast gezonde ‘snoepjes’ erg goed voor je. Zit vol met vitamine C, vezels, vitamine E en andere dingen die goed zijn voor je hersenen. Bosbessen is de beste soort fruit die je kan eten.
Jum: als ontbijt! Neem een bakje (magere) yoghurt. Bosbessen erbij, wat All Bran en lijnzaad. Healthy en jummy!

Extra pure chocola

830e55c3 De tien beste beauty hapjes
Ja, nu wordt het leuk! Chocola is goed voor je. Onderzoeken hebben uitgewezen dat donkere chocola helpt je huid te beschermen tegen schadelijke effecten van de zon. Er zijn wat discussies over hoeveel goede antioxidanten het zou hebben, maar hey, het is ook gewoon superlekker.
Jum: Gewoon, een blokje puur eten. Niks meer aan doen.

avocado’s

0b718096 De tien beste beauty hapjes
Nog een favoriet van mij! Avocado’s zijn zo lekker! Het zit vol met potassium (regelt de vochtbalans in je lichaam), vitamine B9, vitamine E, goede vetten… Perfect voor een mooie huid.
Jum: Als boter smeren op brood. Beetje zout en peper, superlekker! Je kan ook guacamole maken, als dip voor bij bijvoorbeeld tortilla chips (ietsje minder gezond), of voor op brood. Guacamole maken is heel makkelijk. Pureer een avocado (gewoon met een vork) en voeg wat citroensap, peper, zout, knoflook en ui toe. Goed roeren! Je kan meer toevoegen als je wilt, het is maar net wat je lekker vindt!
Avocado is ook heerlijk in sushi. Lekker combineren met zalm!

Waarom combineer je niet gewoon al deze gezonde dingen in een gerecht? Wat dacht je van een salade met tomaat, spinazie en walnoten als klein voorgerecht (met olijfolie dressing). Dan sushi met avocado en zalm. Hier drink je lekker groene thee bij. En als toetje: magere yoghurt met bosbessen en pure chocola. De broccoli… eet je gewoon een andere keer. JUM!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten