dinsdag 27 maart 2012

MAC Viva Glam Nicki !

MAC Viva Glam Nicki


Begin maart is de nieuwe Viva glam lipstick van Nicki Minaj (en Ricki) in Nederland geïntroduceerd. Een jaar lang zit deze lipstick in het vaste assortiment, je hoeft dus niet naar de winkel te rennen want hij blijft nog wel even beschikbaar. De lipstick kost 18,00 euro voor 3g en de totale opbrengst van de verkoop van alle Viva Glam producten gaat naar het MAC Aids fund, fantastisch toch?! Met Viva Glam is sinds 1994 ruim 235 miljoen dollar opgehaald, het streven is om dit jaar op 250 miljoen dollar uit te komen.
De verpakking is net als alle andere MAC lipstick verpakkingen, een zwart doosje. Maar deze is toch net iets specialer door de handtekening van Nicki in het rood over het doosje geschreven.
Ook is de huls van de lipstick net iets specialer met de rode details en ook hier zie je weer de handtekening terugkomen aan de binnenkant van de huls. Nicki ging voor een fluorroze lipstick. Het is een superfelle barbieroze tint met een gele ondertoon die iedereen kan dragen.
De lipstick is erg goed gepigmenteerd en heeft een satijnen (satin) finish. Dat betekent dat het een lichtglanzend resultaat geeft. En net als alle ander MAC lipsticks, draagt deze prettig op de lippen omdat hij erg romig is. Het aanbrengen gaat hierdoor ook super makkelijk. En ja, hij ruikt heerlijk naar vanille! Ook is de houdbaarheid van de lipstick erg goed te noemen. Na een uur en wat eten en drinken heb ik nog steeds de prachtige roze kleur (ietsje lichter geworden) op mijn lippen zitten.
Hierboven zie je een laagje, met de pigmentatie zit het dus wel goed! Ik moet eerlijk zijn, hij is erg gewaagd maar ik vind hem werkelijk prachtig! Je moet met deze kleur in het openbaar de rest van je make-up wel rustig houden anders lijk je echt op een barbie! In de zomer zal hij straks prachtig staan met een licht gebruinde huid. Ik heb er zin in!
Hieronder zie je de lipstick swatch fullface. Ik heb gelijk een inspired promo make-up look gemaakt die Nicki droeg op de fotoshoot. Ik vond het zo’n leuke, felle en gewaagde combinatie, die moest ik namaken met mijn nieuwe 88 palette! En ik moet zeggen, het resultaat vind ik eigenlijk best wel leuk geworden! Al zou ik hier niet snel mee over straat gaan .

Nude looks !

De nude look is een look waar je vooral lichte tinten gebruikt .Zoals een licht roze lipgloss of een grijze oogschaduw  , ... . Maar ook heel veel 'beroemde' mensen dragen de 'nude' look :


In deze zomer zijn de ''nude'' looks ook echt in !!

Dus natuurlijk ook Lady Gaga hé !

oogsschaduwbasis

Omdat er wel een miljoen keer aan me gevraagd is wát nou precies oogschaduwbasis is (dat gekke spul wat ik voor mijn oogschaduw op mijn ogen smeer), zal ik het hier uitleggen.
Oogschaduw kan snel in de plooitjes van je ogen gaan zitten. Vooral als je erg glimmende oogleden hebt ‘glijd’ de oogschaduw er snel af. Ook kan een kleur minder goed te zien zijn omdat het niet goed blijft zitten op je ooglid. Vroeger werd altijd geadviseerd om foundation (en poeder) voor de oogschaduw aan te brengen zodat het beter blijft zitten. Dat werkt een piepklein beetje. Maar toen werd er oogschaduwbasis uitgevonden! Dit is een goedje dat lijkt op camouflage/concealer. Vaak is het gekleurd. Je brengt het aan met een kwastje op je ooglid en smeert het uit. Het egaliseert je oogleden, zodat het een neutrale goede kleur wordt waarop oogschaduwkleuren een stuk mooier uitkomen. Maar, het aller belangrijkste: het zorgt er voor dat de oogschaduw er de héle dag op blijft zitten! Het is dus een ‘basis’ voor de oogschaduw. de oogschaduw kleur wordt veel mooier er blijft de hele dag zitten. Ideaal!
De ene oogschaduw basis is beter dan de andere. De aller bekendste en beste is Urban Decay Primer Potion. De oogschaduw wordt 20x mooier en het blijft echt net zo mooi tot ik ga slapen en het er af haal.


Helaas is deze echt nergens in nederland te koop. Ik heb hem voor 15 euro gekocht in een sephora in Parijs.Een andere oogschaduwbasis die ik heb geprobeerd die wel goed is, is die van h&m. Hij kan niet een hele dag + nacht aan, maar het is te doen. Ook een hele goede is die van john van G. Verder heeft bijna elk merk wel een oogschaduwbasis in het assortiment. Hema heeft er eentje in een soort mascara achtige verpakking (wit volgens mij) en catrice heeft het ook.

Ik kan iedereen oogschaduwbasis aanraden!
 

Iets wat erg hip is op het moment (nog niet doorgebroken in nederland) is de moon-manicure, vaak met zwart en wit gedaan. Hierbij maak je niet het randje boven wit, maar het halve maantje aan de onderkant van je nagel! Veel gezien op de catwalks, maar ik vind het zelf een beetje gek staan.