maandag 22 juli 2013

Tips om te bruinen

Alles staat leuker met een bruin tintje. Felle jurkjes, witte shirtjes en shortjes. Vaak heb je ook veel minder of zelfs geen make-up nodig wanneer je lekker gebruind bent. Er zijn zelfs mensen met tanorexia. Die arme stakkers zijn verslaafd aan een bruin kleurtje. Laat het asjeblieft niet zover komen. Zon verantwoord met een hoge factor, niet te lang bakken en het liefst niet in de uren dat de zon het felst is (tussen twaalf en drie). Maar, gelukkig hebben we nog wat smokkeltrucs. Deze zijn niet slecht voor je en je wordt er toch extra snel bruin van. Daar houden we van!
extrabruinmetbescherming

Tomatenrood en worteloranje
Beide kleuren willen we niet bereiken. Maar juist door het eten van deze 'kleuren', tomaten en wortels dus,  krijg je een bruinere huid. In wortel zit namelijk caroteen. Een stof die zich al in je huid bevindt en dat zorgt voor het oranje-bruine stofje. Drink een lekker wortelsapje vanuit je strandstoel of knabbel minsten één wortel op per dag. Hetzelfde geldt voor tomaten, die zorgen niet alleen voor een bruiner kleurtje; in tomatensap zitten ontzettend veel anti-oxidanten.
Work it!
We weten allemaal dat je van sporten in de zon extra bruin wordt. Maar als de mussen van het dak vallen, heb je natuurlijk geen puf meer voor een potje tennis of een rondje hollen. Ga daarom lekker zwemmen -door het water word je nog bruiner- of ga lekker een stuk lopen door de branding. 
extrabruinmanieren
Eerst schuren, dan verven
Zo werkt het bij het klussen, maar zo kun je het ook met het bruinen zien. Scrub je lichaam een dag voordat je in de zon gaat. Op die manier wordt je huid niet alleen bruiner, het is ook beter voor je huid. Dit komt omdat je de dode huidcellen verwijdert, waardoor de werkzame bestanddelen van crèmes beter in de huid dringen.
extrabruinmanieren
Lekker glibberen
Ken je de eeuwenoude trucs? Met olijf- of zonneolie bakken? Niet doen! Tegenwoordig zijn er van heel veel merken oliën met een factor. Van olie word je niet alleen sneller bruin, het staat vaak ook nog mooi in bikini. Fotomodellen worden tenslotte niet voor niets altijd van top tot teen ingesmeerd met babyolie.
extrabruinmanieren
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Is je weleens opgevallen dat mensen die op wintersport zijn geweest, met een jaloersmakend bruin hoofd terugkomen? Willen wij ook, alhoewel die witte zonnebril in je gezicht staat niet heel charmant. Terug naar het moraal van het verhaal; je wordt sneller bruin in de sneeuw. Dat komt doordat het wit van de sneeuw, de zon terugkaatst. Zo werkt het ook met een spiegelende achtergrond zoals water. Kies dus voor een wit (kiezel)strand of ga lekker op een luchtbedje dobberen in het water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten