zondag 8 april 2012

Parfum 7 : Miss Dior


d2a2e0fa Eye candy: Miss Dior Eau Fraîche
Bron misslipgloss.nl
In 1947 ontwikkelde Christian Dior zijn New Look, en daarmee lanceerde hij ook zijn allereerste parfum: Miss Dior (vernoemd naar zijn zus). Miss Dior bestaat dus al ontzettend lang, en daarom is er nu een nieuwe versie van dit parfum: de Eau Fraîche. Vol bloemen, frisheid, en vooral heel erg zomers en zonnig.
e2f5b0c7 Eye candy: Miss Dior Eau Fraîche
In 1947 kwam Christian Dior met de New Look, dit houdt in dat hij alle codes van mode en elegantie verbrak en een nieuwe soort mode presenteerde aan Hollywoodsterren en enthousiaste journalisten. Carmen Snow, een invloedrijke redacteur van Harper’s Bazaar, gaf als commentaar op deze show: ‘It’s such a Revolution. It’s a New Look!’
Christian was gek op bloemen en ontwikkelde toen Miss Dior. Hiermee zet hij een heel chique en revolutionaire geur in de markt, maar hij vond ook het concept van het Coutureparfum uit. In die tijd waren er allemaal poederige en rijke parfums, Miss Dior was een vernieuwende chypreachtige groene bloemengeur, die echt totaal anders was dan wat er al bestond.
Het parfum werd ontworpen door Francois Demachy, parfumeur bij Dior. Na de eau de Toilette en het eau de Parfum is er nu dus de nieuwe Eau Fraîche.
1990efe5 Eye candy: Miss Dior Eau Fraîche
De geur is diep en sensueel en opent met sprankelende citrusgeuren en groene gomhars. Vlak daarna ruik je de traditionele Miss Dior geur: jasmijn en aardse patchoeli. Verder bevat de geur bergamot en gardenia. Dit alles maakt Miss Dior Eau Fraîche een zonnige lentegeur. Het is vooral een zachte geur, die eerst heel fris en licht is, maar wel wat mysterieuzer en kruidiger opdroogt. Toch blijft ‘ie heel zacht en zomers, een perfecte geur voor overdag.
d83a3cc6 Eye candy: Miss Dior Eau Fraîche
Gezicht van de geur is Natalie Portman. Om Miss Dior te verpersoonlijken moet je charme, geestigheid, persoonlijkheid en lichtheid hebben. Dat is namelijk de definitie van een complexe en avontuurlijke vrouwelijkheid waarvan Christian Dior tientallen jaren geleden de contouren tekende.
Natalie Portman past hier volgens Dior perfect bij. Ze heeft een natuurlijke uitstraling en ze is heel elegant, maar is ook veelzijdig en geraffineerd.
5b39396e Eye candy: Miss Dior Eau Fraîche
b898d092 Eye candy: Miss Dior Eau Fraîche
Miss Dior Eau Fraîche is perfect voor dames die houden van lichte, zachte, bloemige geuren die niet al te zwaar zijn, en goed om overdag te dragen.
Miss Dior Eau Fraîche is er in 50ml (€67) en 100ml (€95) en is vanaf deze maand te koop bij de betere parfumerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten