maandag 21 december 2015

Hoe je make-up kwasten reinigen ?

Het is zeer belangrijk om je kwatsen vaak proper te maken uit hygiëne. Dit is iets wat ik in 2016 vaker moet doen. Maar hoe reinig je je kwasten nu goed ? Dat lees je in dit artikel.
Veel leesplezier !

Afbeelding:makeup afbeelding


Wat heb je allemaal nodig ?
- Je vuile kwasten
- Baby shampoo *
- 2 potjes met lauw water
- Een handdoek
* Je kan het best baby shampoo gebruiken omdat deze shampoo de haren van je kwasten niet beschadigen. Je kan gerust een goedkope versie van babyshampoo kopen.

Oké, hoe gaan we te werk ? Je pakt je 2 potjes en doe hier lauw water in. 1 potje is bedoeld voor je de shampoo in te doen, het ander potje is bedoeld voor het de shampoo uit te wassen.
Je pakt je vuile kwast een steekt dit in het potjes met shampoo en je gaat zachtjes je kwast op een neer halen zodat dat haren goed nat zijn en doordringt zijn met de baby shampoo. Dan steek je de natte kwast in het proper water zodat de baby shampoo uit de kwast komt.
Je zal zien dat in beide potjes het water verkleurd is. Zorg ervoor dat de shampoo volledig uit de kwast is. Je kan voor de zekerheid de kwast ook even onder de kraan halen.
Dan leg je de natte kwast op de handdoek en laat de kwast nu drogen.
Afhankelijk van hoe dik de haren van de kwast is duurt dit wel een tijdje. Dus reinig je kwasten misschien voor je gaat slapen zodat ze de volgende ochtend terug klaar zijn voor gebruik !

Natuurlijk bestaan er ook brush cleansers om je kwasten snel te reinigen, maar dit maakt de kwast niet volledig schoon. Daarom is het belangrijk om ook vaak de kwasten om de week even schoon te maken.

En voila zo reinig je je kwasten.
Hopelijk hebben jullie er wat van geleerd.
Hebben jullie nog vragen ?  Laat dan gerust een reactie achter en ik beantwoord zonder probleem u vraag ! 
Dikke kus !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten