vrijdag 3 augustus 2012

Zelfbruiner hoe en wat is het ?

Vandaag ga ik het hebben over zelfbruiners. Zoals jullie wel weten ben ik een grootte van van zelfbruiners. Vooral met dit weer vind ik zelfbruiners zeker de max! Ik gebruik zelfbruiners overal op mijn lichaam, maar veel mensen weten niet altijd hoe je het moet gebruiken. Dus daarom ga ik het vandaag hebben over zelfbruiner en hoe je het gebruikt.






Wat is een zelfbruiner ?:



Een zelfbruiner zo het woord al zegt is een crème dat je bruiner maakt daarom zelf....bruiner.
Je hebt verschillende soorten zelfbruiners voor je gezicht of alleen voor je lichaam enzovoort.
Coco Chanel was de eerste die de zelfbruiner heeft uitgevonden. Er bestaan nu al zelfbruiners in crème vorm maar ook in een spray voor het sneller te laten gaan. Op google vind je nog een hoop informatie over zelfbruiners.


Hoe gebruik je een zelfbruiner ?:

Stap 3: vochtinbrengende lotion
Over stap 3 bestaan verschillende meningen. Sommige experts raden aan om, voordat je een zelfbruiner aanbrengt, je huid met een vochtinbrengende crème in te smeren omdat de zelfbruiner dan beter zou pakken. Andere experts menen dat een vochtinbrengende crème met de zelfbruiner zou kunnen reageren of de werking ervan zou kunnen beïnvloeden. Weer andere experts menen dat het beter is om de zelfbruiner met een moisturizer te mengen zodat het resultaat natuurlijker wordt.
De meest veilige manier is wellicht om je huid een dag voor het aanbrengen van de zelfbruiner te scrubben en goed te hydrateren. Wil je alle handelingen achter elkaar uitvoeren, gebruik dan in ieder geval een hydraterende crème (of een lichte lotion) met een neutrale, niet irriterende formule en zonder geurtje en test de combinatie crème/zelfbruiner van tevoren op een klein stukje huid dat niet goed zichtbaar is.
Gebruik een zelfbruiner in ieder geval niet aan op een natte of vochtige huid.
Stap 4: zelfbruiner aanbrengen
Volg altijd de instructies die op de verpakking staan. Breng de zelfbruiner met besliste, lange halen op de huid aan. Gebruik niet meer product dan je nodig hebt om het hele huidoppervlak te bedekken. De zelfbruiner hoeft niet echt in de huid te worden gemasseerd. Voor je rug kun je het beste de hulp van een huisgenoot inroepen. Werk snel en efficiënt en haal een vochtig watje of doekje over knieën, ellebogen en hielen om te voorkomen dat de selftanner zich in de huidplooien ophoopt. Wees je ervan bewust dat zelfbruiners ook op je haar inwerken (haal na het aanbrengen direct een vochtig watje over je wenkbrauwen en de haartjes bij de haargrens om het product te verwijderen). Gebruik geen zelfbruiner direct nadat je je borsthaar hebt verwijderd. Het product heeft de neiging om zich in 'vers onthaarde' haarfollikels op te hopen. Laat minstens een dag na het ontharen voorbij gaan.

Het aanbrengen van een zelfbruiner vergt een paar handelingen.
Stap 1: reinigen
Reinig je lichaamshuid en/of gezichtshuid met een mild reinigend product.
Stap 2: scrubben
Stap 2 bestaat uit het scrubben van de huid. Hiermee verwijder je de dode huidcellen. Je huid wordt glad en strak waardoor je een mooie effen tint krijgt. Bovendien blijft de zelfbruiner op een gescrubte huid die van tevoren van dode huidcellen ontdaan is, langer zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten