donderdag 9 augustus 2012

Tips om puistjes weg te krijgen...

Puisjes, iedereen heeft er op een dag wel eens met te maken. Ik maak het ook vaak mee. Je moet overmorgen  naar een feestje en je ziet dan je net een mega puist hebt op je kin bijvoorbeeld! Dat is gewoon verschikkelijk en dat je wilt dat die vuile puist verdwijnt. Dan heb ik hier mega veel tips van mij, maar ook van het internet die ik heel fijn vind werken. Dus wil je van dat puistje(s) af dan zijn hier mijn tips.




1: De Huisarts Bezoeken Is Stap 1 Tegen Puistjes!

 De huisarts kan je helpen in de strijd tegen Puistjes. Het kan namelijk hormonaal zijn, of juist een gevolg van een te droge huid. Soms kunnen puistjes ook ontstaan door een allergie voor een bepaald huidproduct of voor een bepaalde make-up of parfum. De huisarts kan meehelpen door middel van een allergietest. Een goede huisarts grijpt niet direct naar sterke middelen maar helpt mee om de oorzaak op te sporen.
Laat je doorsturen naar een dermatoloog als er geen duidelijk verschil is na enkele bezoeken bij je huisarts.

2: Stress, Suiker, Vet, Zuivel

  • Probeer eens een maand of 3 geen vette voeding, zo weinig mogelijk lactose, en weinig junkfood te eten.  Er is namelijk bewezen dat een zuivelarm dieet acne met 50% kan verminderen.  Ook kan een lactose intolerantie ervoor zorgen dat de huid meer geïrriteerd raakt en hierdoor meer puistjes verschijnen. Vet eten is nooit wetenschappelijk bewezen maar na een aantal dagen slecht eten zal toch iedereen het merken aan de huid.
10 tips tegen puistjesStress kan puistjes verergeren en ervoor zorgen dat er nog meer roodheid optreedt. Probeer stress te vermijden. Ga gewoon weg uit de stressvolle situatie en zorg ervoor dat je zeker niet begint te krabben aan de puistjes.
Shutterstock>

3: De Pil In De Strijd Tegen Puistjes

  • De pil kan in enkele gevallen erg goed helpen in de strijd tegen puistjes.
Van de pil kan het namelijk minder worden of zelfs helemaal weg gaan. De Diane 35 schijnt erg goed te zijn tegen puistjes. En de YASMIN pil is ook erg fijn tegen puistjes. Na enkele weken is de huid al schoner.

4: Supplementen Tegen Puistjes

  • Soms kan ons lichaam, ongeacht hoe gezond we leven gewoonweg niet genoeg vitamines mineralen en voedingsstoffen binnen krijgen om een zuivere huid te hebben.
Zorg in de eerste plaats voor een volwaardige voeding. Vitaminetekort kan namelijk ook puistjes veroorzaken, zeker een vitamine slikken op zijn tijd kan al helpen.
Omega3 zorgt voor een mooiere huid. Dit is ook een goede tip!

5: Gebruik Geen Agressieve Producten Tegen Puistjes

10 tips tegen puistjesEr zijn veel producten op de markt die een snelle oplossing tegen puistjes beloven. Te agressieve producten halen de beschermende vetten uit de huid. De huid wordt vatbaar voor infecties. Ook zal de huid veel talg gaan aanmaken ten compensatie. Dit leidt dan weer tot puistjes.
Shutterstock
Sommigen zijn echt bezig om iedere dag te scrubben! Dit is zeer slecht voor de huid. Gebruik beter een goed product. Het kost vaak wel wat maar het helpt zeer goed. Tweemaal daags de huid goed reinigen zal op de lange termijn de puistjes doen verminderen!
De producten van Clinique, Vichy en Clarins werken bijvoorbeeld samen met de huid en niet tegen de huid.
Gebruik iedere dag tweemaal:
Een zachte reiniging
Een verzorgende tonic
Een goede crème

6: Probeer Er Zoveel Mogelijk Vanaf Te Blijven

Door puistjes uit te knijpen krijg je nog meer puistjes. Ook ontstaan er littekens waar eerst je puistjes waren. Je krijgt ontstekingen en roodheid. Ga liever bijvoorbeeld naar de schoonheids specialist.
Door de handen regelmatig te wassen, voorkom je verdere vorming van puistjes. Zorg dus voor een goede hygiëne!

7: Accepteer Het En Leer Ermee Leven

Probeer het op te lossen en leer ermee te leven. Het is niet zo erg als het lijkt want iedereen heeft er wel op de een of andere manier last van.
Er is een recente studie geweest waaruit is aangetoond dat 98% van de jongeren in mindere of meerdere mate vaak te maken heeft met puistjes. Er is dus niets om je voor te schamen. Wees niet te onzeker.

8: Gebruik Een Goede Camouflagestift Tegen Puistjes

Bij de betere beautywinkels zijn goede producten te koop om de puistjes op een huidvriendelijke manier te camoufleren. Dit is echt niet schadelijk als je de huid tweemaal daags blijft reinigen.
Hierdoor is er niets meer van te zien en krijgt je zelfvertrouwen een hele oppepper.

9:Water Helpt Tegen Acne

Drink iedere dag veel water. Twee liter per dag wordt aangeraden. Als de huid te droog is, dan kunnen dode huidcellen niet worden afgeworpen. Hierdoor ontstaan verstopte poriën en acne

10: Puistjes En Andere Tips

Af en toe een zonnebankje werkt heel goed tegen puistjes. Het is maar eenmaal per maand nodig. De zon werkt natuurlijk nog beter.
Gebruik regelmatig een verzorgend masker. Dit kan de huid flink kalmeren en de puistjes verminderen.
De voorkeur voor natuurlijke producten is tegenwoordig steeds meer aanwezig en dit is niet onterecht. Tea tree olie is erg goed om een puistje uit te drogen. Natuurlijke producten zullen de huid niet verder irriteren. Ook make-up producten met zogenaamde mineralen zorgen ervoor dat de huid niet verstopt raakt.
10 tips tegen puistjesEen satijnen kussensloop helpt ook erg goed in de strijd tegen puistjes. Een simpele tip die wel een heel verschil kan maken!
Shutterstock
Heel veel wasgels tegen puistjes hebben scrub korrels. In de meeste gevallen is dit NIET aan te raden. Koop dus niet zomaar iets en laat je goed adviseren. Eenmaal per week scrubben is erg belangrijk maar zeker nooit iedere dag!
Bron: http://www.firanet.nl/beauty-tips/10-tips-tegen-puistjes/

Mijn tips: 

1. In de winkel (bijvoorbeeld: Kruidvat, Hema,...) vind je zeker producten tegen het bestrijden van puistjes. 

2. Ontsmet de puistjes. Deze tip is eigenlijk een heel goede tip. Hoe doe je het; 1. Je koopt een ontsmettingsmiddel. Voor je het puistje uitknijpt ontsmet je het eerst en dan knijp je het puisje uit. Na je dat hebt gedaan ga je de puist eigenlijk 'schoon' maken. En dan zal je zien dat de volgende dag het puistje bijna weg is!

3. Geen suiker eten. Door weinig vetten te eten gaan je puistjes ook weg. Gewoon veel fruit eten en groenten en dan zullen de puistjes van zelf verdwijnen.


Zo dat waren mijn tips! Wat zijn jullie tips laat dan zeker een reactie achter! 


1 opmerking:

  1. Ik heb al mijn hele leven puistjes. Ik ben inmiddels 30 en ze zijn er nog steeds! Natuurlijke middelen werkten sowieso niet en aan antibiotica werkt ik resistent. Nu neem ik Isotretinoïne en daar ben ik zeer tevreden over. Hopelijk werkte deze tips voor mensen met milde acne, want ik wens deze vervelende huidconditie aan niemand toe!

    BeantwoordenVerwijderen