woensdag 8 augustus 2012

Dior Golden Jungle collectie

De limited edition’s van Dior zijn altijd een lust voor het oog en ook dit najaar kan hun nieuwe collectie ‘Golden Jungle’ mij zeer bekoren. Prachtige luxueuze verpakkingen met luipaardprint in de oogschaduw gedrukt – I love it!
De kleuren die Dior heeft gekozen zijn natuurlijk met een ‘jungle’ touch: khaki, donkerbruin, zand, mosgroen en goud. Op de lippen een natuurlijke nude kleur of juist knallend rood of berry. Golden Jungle is een collectie voor de moderne ‘Jane’. Een stoere vrouw met een flinke dosis glam.


Voor de inspiratie van de Golden Jungle collectie gaan we terug naar 1947, waar Christian Dior zijn allereerste collectie presenteerde aan het grote publiek, de internationale pers. Toen hij zijn collectie met luipaard print onthulde werd dit ontvangen door luid applaus. Fashion editors waren op slag verliefd! Vandaag de dag zien we nog steeds luipaardprint terug in het dagelijks straatbeeld, want het is en blijft een populaire print.
Het Starproduct van de collectie is het Golden Jungle Palette, verkrijgbaar in de twee kleurvarianten Golden Khakis en Golden Browns. Het bestaat uit een oogschaduwtrio gedrukt in luipaardprint en bevat zowel een matte, satin en shimmery finish. Rechts zit een klepje en wanneer je deze openklapt verschijnt er een mooie frisse nude-lipstick met gouden shimmers. Het palette bevat een grote spiegel, twee dubbelzijdige applicators en ligt zwaar en luxueus in de hand. Prijs €70,50 per stuk.
Golden Khakis:
Golden Browns:
5 Couleurs Designer ‘Khaki Design’ – de oogschaduwpalettes met vijf kleuren zijn inmiddels wel bekend. Speciaal voor Golden Jungle brengt Dior het palette uit met khaki kleuren. Het bevat een donkerbruine liner, gouden shimmery highlighters, een khaki kleur en een goudbruine kleur met groene ondertoon. De kleuren staan prachtig bij elkaar en zijn geschikt voor zowel een alledaagse als uitgaanslook. Het palette bevat een vrij grote spiegel en twee dubbelzijdige sponsapplicators. Het palette blijft hierna in de vaste collectie. Prijs €55,50.
3 Couleurs Glow – Ook de palettes met drie kleuren zien we bijna in elke limited collection terugkomen en voor Golden Jungle kwam men met ‘Ivory Glow‘ en ‘Nude Glow‘. Deze palettes bevatten een liner, een highlighter en een lichtgekleurde basiskleur met satin finish. Ook deze palettes blijven vast in de collectie. Prijs per stuk €43,50.
Dior Addict Lipstick – Voor de Golden Jungle look koos Dior voor de kleuren Instinct (koperbruin), Wild (rozenhout), Daring (intens bordeaux) en Fatale (knallend rood). De Dior Addict lipsticks zijn dekkend, smooth en verzorgend voor de lippen en bevatten een mooie satijnen glans. Alleen de kleur Fatale zal hierna vast in de collectie blijven, de andere kleuren zijn limited. Prijs per stuk €31,50.

Rouge Dior Vernis – de crackle nailpolish is ons nu wel bekend, maar nu komt Dior met een crackle-variant die lijkt op krokodillenleer. Gaaf! Het Golden Jungle Nail Art Duo bestaat uit een shimmery gouden basis met een khaki topcoat. Eenmaal na aanbrengen van de topcoat komen er scheuren in de lak die inderdaad sterke overeenkomsten vertonen met een krokodillenhuidje. Naast het Nail Art Duo zitten er ook twee creamy lakjes in deze Golden Jungle collectie. Een khaki lakje genaamd Amazonia (deze kleur lijkt op de khaki topcoat uit het Nail Art Duo) en een chocoladekleurig lakje met grijzige ondertoon genaamd Bengale. De prijs voor het Nail Art Duo is €33 en de prijs voor de losse nagellak is €23,50 per stuk.
Diorblush – dan heeft Dior ook nog twee blushes uit hun vaste collectie gekozen die een onderdeel zijn van de Golden Jungle collectie. Deze blushes zijn dus niet limited en zijn al langere tijd te koop, maar maken de Golden Jungle collectie compleet. De blushes heten Sunkissed Cinnamon en Sugar & Spice en bestaan uit twee kleuren die zorgen voor een heldere, frisse blos op de wangen. Prijs €42 per stuk.
Ik heb een aantal producten uit deze collectie die ik in een later artikel uitgebreider zal reviewen, swatchen en gebruiken voor een look. Ik ben alvast heel excited voor de nagellak (krokodillenprint, awesome!), de donkere bordeaux Dior Addict lipstick en natuurlijk het sterproduct Golden Jungle Palette. Wat een beauties! Mijn handen jeuken om alles te swatchen en om er een mooie look mee te maken, dat begrijpen jullie wel.
Hieronder nog een aantal foto’s die ik heb gemaakt van het prachtige persboek:

De Dior Golden Jungle collectie ligt vanaf 15 augustus in de winkels en is verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën.
Wat vinden jullie van Dior’s nieuwste najaarscollectie? Welke producten zou jij aan je stash willen toevoegen?

Bron:  http://www.beautylab.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten