zaterdag 25 augustus 2012

Back to school tips


Voor een deel van Nederland en Belgie is de vakantie bijna ten einde. Een moeilijk moment voor sommige ouders, want hoe krijg je de kinderen weer in het gareel. Zeven terug-naar-school-tips van Aan de Hand. Dus ben je benieuwd Lees dan zeker verder...

Nu al op tijd naar bed
Hoewel het nog een paar nachtjes duurt, doe je er goed aan je kinderen nu al op tijd naar bed te sturen. Zo wennen ze langzaamaan weer aan het 'vroeg erin, vroeg eruit'. Dat betekent ook dat uitslapen er niet meer bij is. De komende dagen gaat om 7.00 uur gewoon de wekker.
Voorbereiden
Een nieuwe beker, kaftpapier, wat pennen of een leuke agenda. Door samen met je kind(eren) bezig te zijn met school bereid je ze voor op de eerste schooldag. Heeft je kind niets nieuws nodig? Leg vast wat kleding klaar, bak een lekker koekje voor de eerste schooldag of lees een boekje met het thema '(weer) naar school'.
Fiets vast langs
Veilig Verkeer Nederland doet er alles aan om automobilisten te laten wennen aan kinderen op de weg als het nieuwe schooljaar weer begint. Maar fiets ook zelf met je kind een keer de weg naar school en terug. Zo went je kind vast een beetje aan het schoolleven, kun je nog wat laatste verkeersaanwijzingen geven en heb je samen een leuk, sportief uitje voor het weekend.
Bereid jezelf voor
Ruzie aan de ontbijttafel op de eerste schooldag, je zou de eerste niet zijn. Bereid jezelf daarom ook goed voor op de nieuwe schoolweek. Zo hoef je zelf niet te stressen en kun je gezellig met je kids ontbijten terwijl je de sfeer bewaakt. Dus: liggen de kleren klaar, zijn de brooddozen nog vindbaar, heb je een tussendoortje in huis en vooral: staat de wekker op tijd?!
Opgeruimd staat netjes
Niets is zo fijn om 'opnieuw' te beginnen met een opgeruimd hoofd. En een opgeruimd hoofd begint met een opgeruimd huis. Ook genieten: een schone schooltas, glimmende fiets, nette koelkast en gewassen en gestreken kleren. Ook mooie klusjes voor de kinderen. En let op: overdrijven hoeft nu ook weer niet.
Regels zijn regels
Mochten de kinderen in de vakantie wat langer computeren? Spreek met ze af wat de regels zijn nu de schooltijd weer begint. Hoe lang achter de tv/computer? Wanneer (buiten)spelen? Voor of na het huiswerk? Etc.
Praat erover
Weer naar school gaan, kan best spannend zijn. Of vervelend, omdat er weer huiswerk in de agenda staat. Praat daarom met je kinderen over de komende schooltijd en luister naar hun verhalen als het zover is. Ook handig: met je echtgenoot weer eens duidelijk de taken verdelen, dan voorkomt een stressvol begin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten