donderdag 8 augustus 2013

Populaire berichten van BeautySpot #4

                                   Extra lang artikel 

Het is weer tijd voor de populaire berichten van BeautySpot. Ik heb weer een tijd geblogd en dat betekent dat er weer populaire berichten in zitten!
Ben jij ook benieuwd welke berichten het meest zijn gelezen ? Lees dan zeker verder...


Hoe breng je bronzer aan ? -Tips van andere Beauty Bloggers-

                                                           EXTRA LANG ARTIKEL

In de zomer een mooi kleurtje krijgen is altijd zeer fijn en bronzer kan je helpen daarmee ! Ik heb een dag gezocht naar de best tips van andere  beauty bloggers. Ik maak daarom ook 2 artikels, een artikel met tips van mij en een artikel met tips van andere beauty bloggers.
Veel plezier met lezen en laat gerust een reactie achter met jou tips ...




1.

Bronzer

Bronzer geeft je huid een natuurlijke en gezonde glans en een mooi zomers tintje. Niet iedereen wordt zo makkelijk bruin en gaat graag onder de zonnebank, en dan is een bronzer de beste oplossing, ook in de winter kan je gebruik maken van bronzer, maar dan moet je wel voor een lichte bronzer kiezen omdat je huid vrij bleek is in de winter, en dat kan er dan snel onnatuurlijk uitzien. Bronzer geeft je er gezonder uit laten. Je kan bronzer ook aanbrengen op je decollete of op je schouders om je zomerse look compleet te maken. Je kan voor bronzers kiezen met shimmer of matte tinten.

Poeder Bronzer

Poeder bronzer zorgt voor een zachte en gelijkmatige toepassing op alle huidtinten. Het is perfect om je huid toon te verbeteren en je huid een kleurtje te geven. Poeder bronzers zijn makkelijk aan te brengen op je hele lichaam en vooral op je gezicht. Ze werken het beste voor diegene wie een vette huid hebben. Kijk uit met bronzers die veel shimmer bevatten, die kunnen je huid vetter laten lijken. Kies liever voor bronzers die mat zijn.


Cream bronzer

Cream bronzer is geschikt voor alle huidtypes, en vooral voor diegene met een droge huid. Je kunt de bronzer met een spons of met je vingers aanbrengen.
Verwijder al je sieraden voordat je begint. Wrijf je vingers bij elkaar om de kleur even te maken. Dep de bronzer op de appels van je wangen, en blend het uit met cirkelvormige bewegingen. Je kan de bronzer ook op je schouders en borst aanbrengen om je zon look compleet te maken.
Bouw de kleur langzaam geleidelijk op, om de tint te krijgen die je wilt.
Het gebruik van cream bronzer is wel lastiger aanbrengen dan poeder bronzer.
 


Bronzer de beste manier aanbrengen

Om bronzer aan te brengen heb een grote poeder kwast nodig. Bij het aanbrengen van de poeder bronzer kan je het overtollige zacht afstoffen. Dep de borstel in de bronzer, tik op de rug van je hand om het overtollige poeder te verwijderen. Breng de bronzer op je jukbeenderen, kin, neus en rond de ogen met een draaiende beweging.  Ga met je kwast met de overige bronzer aan elke zijde van je neus en onder de onderlip.  Wat je ook kan doen is om een drie te vormen bij bij zijden van je gezicht, dus je brengt dan dus bronzer aan op je voorhoofd, jukbeenderen en kin. Doe dit ook aan de andere helft van je gezicht. Breng ook wat aan op je neus om het af te maken, let er wel op dat je niet teveel gebruikt, dit kan er erg nep uitzien. Strijk je poederkwast voorzicht over de poeder, druk niet te hard, en breng het dan aan op je gezicht.
  


Overige bronzer tips:  

• Kijk uit dat je je de bronzer niet ongelijk aanbrengt, dit kan je huid er vies laten uitzien.

• Overdrijf het niet, zodat je huid er niet onnatuurlijk en vies eruit ziet.

• Als je bronzer gebruikt, houd je make-up dan eenvoudig of naturel.

• De bronzer moet een paar tinten donkerder zijn dan je eigen huidskleur.

• Maak altijd gebruik van een grote poeder kwast, als je bronzer aanbrengt op je huid.

• Gebruik geen orange tinten, die zijn er vaak onnatuurlijk uit en nep.

• Gebruik bronzer inplaats van blush, breng het aan op de jukbeenderen zoals je bij blush doet.

• Vermijd contact met kleding voor tenminste een uur na het aanbrengen, als je bronzer hebt aangebracht op je lichaam.
• Gebruik nooit te donkere tinten bronzer, dat kan er erg onnatuurlijk uitzien. Vooral als je een erge licht huid hebt, kan je beter gebruik maken van de lichtste kleur bronzer, zodat het er natuurlijk uitziet.


2.  Nu de zon zich steeds minder laat zien en onze huidjes alsmaar bleker en bleker worden kun je de volgende dingen doen om toch een gebruinde huid te krijgen:
  • Op vakantie gaan
  • Onder de zonnebank liggen
  • Een spraytan sessie boeken
  • Jezelf insmeren met zelfbruiner
  • Poederen met bronzer
De snelste, goedkoopste én veiligste oplossing is natuurlijk poederen met bronzer, en daar wil ik vandaag wat dieper op ingaan. Want als je de juiste kleur kiest voor jouw huid én het goed weet aan te brengen zal niemand verschil zien tussen een laagje bronzer en een weekje vakantie aan de Costa del Sol.
De kleur
Sommige bronzers hebben een oranje ondertoon en wanneer je een natuurlijk zongebruind effect wilt bereiken zijn deze bronzers een no-go. Niet dat oranje bronzers niet mooi zijn, maar het meest natuurlijke effect verkrijg je met bronzers die een warme gouden gloed hebben zonder een vleugje oranje. Kies liever voor lichte, caramelbruine tinten. Ben je heel blank kies dan voor beige kleuren met goud/roze ondertonen. Ben je getint (zoals ik) kies dan voor een bruine kleur met een gouden ondertoon.
Hieronder een paar ladies met oranje bronzers:
Het pigment
Bronzers zijn er in alle kleuren, variërend van heel licht naar heel donker, voor elke huidskleur wat wils. De ene bronzer is gepigmenteerder dan de andere, dus ook al lijkt een kleur soms heel donker, wanneer de bronzer niet zo gepigmenteerd is kan hij juist erg mooi staan op jouw huid. Het is dus altijd een kwestie van swatchen in de winkel. Het liefst laat je de bronzer aanbrengen door een medewerker, om meteen het effect goed te kunnen zien.
Eén van de populairste bronzers zijn de Terracotta bronzers van Guerlain. Zelf heb ik een van de lichtere kleuren, No 01. Omdat de bronzers van Guerlain best goed gepigmenteerd zijn is dit voor mijn huid voldoende.
De textuur
De meeste bronzers komen in pressed powder-vorm, maar er bestaan ook bronzers in vloeibare of creamy vorm. Vooral voor mensen met een droge huid is dit erg fijn. Ook deze bronzers zijn op te bouwen (van een subtiel weekendje Côte d’azur naar twee weken wintersport). Omdat ik een vette huid heb gebruik ik altijd poeder, dus ik heb helaas geen ervaring met vloeibare bronzers. Wel weet ik er een aantal te noemen, mocht je geïnteresseerd zijn.
Of, je maakt zelf een vloeibare bronzer van je oude restje poederbronzer!
De finish
De meeste bronzers bevatten subtiele shimmers, maar de laatste tijd komen er steeds meer matte bronzers op de markt. Zo heeft Guerlain een assortiment bronzers met zowel matte als shimmery finishes, maar ook budgetmerken als Essence en Catrice hebben matte bronzers. Evenals Rimmel, E.L.F., M.A.C. Cosmetics (matte blushes) en Too Faced.
Probeer in elk geval bronzers met grovere glitters en shimmers te vermijden, want de zon zorgt alleen voor een kleurtje en niet voor een stortvloed aan glitters (behalve als je Edward Cullen heet, hehe). Het meest natuurlijke effect bereik je met een matte bronzer, maar ik moet zeggen dat ik het ook wel erg mooi vind wanneer er een subtiel shimmertje in verstopt zit dat zorgt voor een mooie glow op mijn wangen. Het is maar net wat je zelf mooi vindt!
Hieronder links Jennifer Lopez met een subtiele shimmer wat zorgt voor een glowy skin. In het midden Kim Kardashian met een matte finish voor een natuurlijk sunkissed effect. En rechts een model met een bronzer met veel shimmers en glitters.
Het aanbrengen
Als je eenmaal de juiste bronzer hebt gevonden (juiste kleur, juiste textuur, juiste pigment en juiste finish) is het ook belangrijk dat je de bronzer goed aanbrengt. Omdat de zon voornamelijk de uitstekende delen in je gezicht bruin zal maken (jukbeenderen, neusbrug, slapen en gedeelte voorhoofd) wordt bronzer daarom ook op deze plekken aangebracht. Probeer het puntje van je neus te vermijden, vooral wanneer er wat shimmers in je bronzer zitten.
Wat de meeste mensen in feite doen is het aanbrengen van het getal ’3′. Ik heb hieronder nog een oude foto gevonden waarin je goed kunt zien welk gedeelte van je gezicht dat is:
Je begint bij de zijkant van je voorhoofd en werkt dan langzaam naar je kin toe, in twee grote bogen, en daarna in hetzelfde figuur weer omhoog. Herhaal deze stap net zo lang tot dat jij de perfecte bronsteint hebt gevonden die bij jouw huidtype en wensen past.
Je concentreert je dus vooral op zijkant voorhoofd, slapen, wangen, jukbeenderen en de kaaklijn. Wat ik zelf nog altijd doe is een vleugje bronzer aanbrengen op mijn neusbrug, puntje van mijn kin en het midden van mijn voorhoofd, maar de delen die onder het getal 3 vallen zet ik zwaarder aan.
Niet te veel…
Wat je in elk geval in je achterhoofd moet houden is dat je niet té veel bronzer aanbrengt. Hoe mooi jouw bronzer ook is, als je te enthousiast met de bronzer bent is het natuurlijke effect weg en dat is nu juist wat je wilde bereiken! Probeer jezelf dus altijd op te maken bij goed daglicht. Ik weet dat het nu al donker is wanneer de meeste mensen opstaan, dus zorg voor goede belichting en een duidelijke spiegel.
Don’t be like Lindsay Lohan.
The tools
Kies een kwast die niet te groot is, maar ook niet te klein. Te grote kwasten zijn lastig te hanteren wanneer je alleen bepaalde gedeeltes wilt bedekken met bronzer. Te kleine kwasten brengen al snel te donker aan omdat ze compacter zijn, waardoor je heel veel moet blenden om het er natuurlijk uit te laten zien.
Persoonlijk denk ik dat je daarom het beste een (kleine) blushkwast of een stippling brush kunt gebruiken. Een stippling brush is vooral handig wanneer je slechts een vleugje bronzer wilt aanbrengen of wanneer je bronzer wat sterker gepigmenteerd is. Wil je tegelijkertijd bronzer aanbrengen en shapen, kies dan voor een schuine blush brush.
Bedenk dat bovenstaande tips slechts richtlijnen zijn, geen regels. Met deze tips probeer ik jullie op weg te helpen wanneer je op zoek bent naar een (nieuwe) bronzer of wanneer je op zoek was naar applicatietips. Ben jij echter tevreden met jouw oranje bronzer vol glitters en breng je die het liefste aan met een oogschaduwkwast? So be it! Er gelden absoluut geen regels wanneer het om make-up gaat.
Wat is jouw favoriete bronzer? En waarom?

TAG: -This or That-

De laatste tijd is het zeer populair om tags te doen en ik ga er ook één doen. De ~This Or That~. 
Je mag de tag gerust over nemen hoor. Veel plezier. 

Google+
Spijkerbroek of Joggingspak
Ik draag bijna nooit een joggingspak. Spijkerbroeken veel vaker!

Lange mouwen of korte mouwen

Jurken of rokken

Streepjes of ruitjes

Teenslippers of sandalen

Sjaals of hoedjes
Hoedjes staan mij niet zo.

Oorknopjes of oorhangers

Kettingen of armbanden

Hakken of platte schoenen
Lastig! Hakken vind ik mooi, maar ik loop er gewoon wat moeilijker op.

Cowboylaarzen of paardrijlaarzen

Jasje of vest
 
 

Make-up


Blush of bronzer

Lipgloss of lipstick

Eyeliner of mascara
Mascara draag ik altijd, eyeliner soms.

Foundation of concealer

Neutraal of kleur

Oogschaduw in vaste vorm of losse poeder oogschaduw

Kwasten of sponsjes
Ik heb niet eens sponsjes!

Nagels


OPI of China Glaze
Van beide merken heb ik geen lakjes, maar OPI heeft toch altijd net iets leukere kleurtjes en specialere limited editions.

Lang of kort

Acryl of natuurlijk

Felgekleurd of donker
Lekker vrolijk!

Met nailart of zonder nailart
 

 

Lichaam


Parfum of Bodyspray

Lotion of body butter

Douchegel of zeep
Douchegel werkt gewoon veel makkelijker.

Lush of andere merken
 

Haar


Krullend of stijl
Eigenlijk meer er tussen in.

Knot of paardenstaart

Schuifspeldjes of clipjes

Haarlak of gel

Lang of kort

Lok of pony

Los of vast
 

Overig


Regen of zonneschijn
Deze was heel makkelijk! Zon natuurlijk!

Zomer of winter

Herfst of Lente

Chocolade of vanille
Ik hou van chocolade!

Westen of oosten

Lookbook #2 -Men-

De mannen zijn aan de beurt. Je kan misschien uit deze foto's inspiratie op doen voor je vriend ?
Ik wil wel zeggen dat ik niet zo goed ben om Looks te beschrijven, maar toch veel plezier !

H&M Tank, Zara Skinny Jeans Black, Shamballa, Mcm Shoes

Hugo Boss Shirt, All Saints Jeans, H&M Belt, Aldo Wingtips, Bracelet, Nevil Watch


H&M Polo

H&M Blue Long Sleeve, H&M Chino Style Shorts, Vans Blue Vulcanized





En heb je al wat inspiratie ? Welke look vind jij het mooist ? 

En welke breichten heb jij op mijn blog gelezen ? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten