vrijdag 26 oktober 2012

Make-up fabels #1

Make-up fabels zijn er en zullen er altijd blijven. Ik heb wat op het internet gezocht en ik vond enorm veel make-up fabels die ik zeer graag met jullie wil delen, want dan kan je je misschien de volgende keer niet meer laten pakken.
424022_328061623895595_689510431_n_large

Hoe vaker je je haar wast, des te vetter het wordt.
Niet waar. Wassen maakt je haar juist schoon. Als je het idee hebt dat je haar er vetter van wordt, ligt dat waarschijnlijk aan andere factoren. Factoren als voeding en/of hormonen kunnen een rol spelen.

Gespleten haarpunten kun je laten behandelen.
Was het maar waar. Gespleten haarpunten zullen nooit meer heel worden. Sommige producten kunnen de punten wel aan elkaar plakken waardoor ze gerepareerd lijken, maar als je het product weer uitborstelt of -spoelt, zul je zien dat je nog net zoveel dode haarpunten hebt. De enige manier om van gespleten haarpunten af te komen is afknippen. 

Een ei als haarkuur helpt dus toch niet. 

De lechitine in de eierdooier beschermt wel tegen uitdroging, maar het stolt bij lichaamstemperatuur. Bij het uitspoelen met warm water zal het ei hard worden en zal moeilijk uit het haar te verwijderen zijn. 

Citroensap en zon maken je haarkleur blonder. 
Niet dus! Zuurstof in combinatie met UV-straling zorgen er wel voor dat het haar enigszins oplicht. Fruitzuur uit citroensap sluit de haarschubben. De haren gaan er wel van glanzen en lijken daardoor lichter. 

Door krachtig borstelen gaat je haar glanzen. 
De 100 borstelslagen van oma kun je beter laten. Krachtig borstelen vernielt de haarschubben; het haar wordt poreus en gaat splijten. Door het veelvuldig contact met de hoofdhuid wordt deze gestimuleerd om meer vet te produceren. 's Ochtends en 's avonds je haren een keer doorborstelen is dus zeker voldoende.

Als je je haar regelmatig knipt, groeit het sneller.
Je haar groeit gemiddeld een millimeter in drie dagen en gaat echt niet sneller groeien als je er een stukje van afknipt. Je haar ziet er vaak wel veel mooier en voller uit als je de dod puntjes bijknipt. Wist je trouwens dat je haar in de zomer iets sneller groeit dan in de winter. 

Als je je tanden poetst met een aardbei, worden ze heel schoon.
Dat een aardbei lekker is is geen fabel, maar je krijgt je tanden er niet mee schoon. 

Zoenen is verboden als je een puistje hebt, want puistjes zijn besmettelijk.
Gelukkig niet, dat zou een ramp voor de mensheid worden. Puistjes zijn niet overdraagbaar.

Zeewater is slecht voor je huid.
Ja, in zeewater zit zout wat je huid uitdroogt. Maar er zitten ook mineralen in die je huid heel glad maken. Tip: Spoel het zout eraf met kraanwater en smeer je lichaam in met body lotion.

Een halfuur na het zonnebaden kun je beter niet douchen.
Je bruine kleurtje stroomt huis niet weg door het doucheputje. En douchen is zelfs aan te raden na het zonnen, omdat je dan alle zonnebrand crème wegspoelt. 

Van chocolade en vet eten krijg je puistjes.
Puistjes worden veroorzaakt door een verhoogde productie van talg, waardoor talgkliertjes verstopt kunnen raken. De talg hoopt zich onder de hui op en wanneer zo’n ophoping met huidbacteriën in aanraking komt, krijg je een puistje.

Dure make-up is veel beter dan de goedkope varianten
Het maakt helemaal niet uit of je een duurder merk koopt. Het is allebei even goed. De make-up van de Hema wordt ook door visagisten gebruikt. (ik ben zelf laatst ook niet zo slim geweest, had namelijk roller oogschaduw gekocht van Rimmel Londen. Kwam ik later een van de Hema tegen voor veel minder geld heb een andere kleur van gekocht, het resultaat allebei erg mooi en evengoed!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten