zaterdag 7 april 2012

M.A.C Prep + Prime producten


De MAC Prep + Prime producten gaan als warme broodjes over de toonbank. Vooral het transparent finishing powder (zowel loose als pressed) is favoriet bij bijna elke beautyblogger en ook over de skinbase zijn veel mensen te spreken. De producten uit de Prep + Prime lijn zorgen er voor dat je make-up niet alleen egaler, gladder en mooier kan worden aangebracht, ook blijft je make-up gedurende de dag een stuk beter zitten.
Bij deze campagnefoto moest ik meteen aan de film Minority Report denken, maar dat terzijde. Let’s talk primers!



Vanaf 14 april zijn zijn er tijdelijk, gedurende 8 weken of zolang de voorraad strekt, twee nieuwe Prep + Prime producten te koop. Deze producten behoren tot de limited edition Prime Future collectie:
  • Moisture Infusion – een hydraterende primer €35
  • Skin Smoother – een primer die voornamelijk fijne lijntjes en rimpels vult terwijl het de huid verzacht €27,50

Maar wat maakt deze primers anders dan de primers die in de vaste collectie zitten? Hoe werken primers eigenlijk? En hoe breng je deze producten het beste aan? Deze vragen en meer werden gesteld aan Nick Gavrelis, Vice President Global Product Development van M·A·C Cosmetics.
Hoe is de Prep + Prime Skin Smoother ontwikkeld en wat maakt het product anders dan de reeds bestaande M·A·C Primers?
Er waren twee grote verzoeken van de make-up artists in alle markten:
1) er was behoefte aan een extreem comfortabele balsem-achtige crème, een meer soepele primer om te perfectioneren, te verzachten en “op te vullen”.
2) er was behoefte aan een primer die gebruikt kon worden onder/over je make-up, waarmee je gemakkelijk kan reizen (misschien in een compacte versie) en die het toelaat om zowel een touch up te doen “on set” en in “real life”.
Wat we hebben gecreëerd bij de Prep + Prime Skin Smoother Compact primer is een unieke samenstelling – een perfectionerende balsemtextuur primer die direct de fijne lijntjes en rimpels opvult, de huid textuur verfijnd, matteert en verzacht, en dit alles in een gemakkelijke compacte versie met spiegel. Het is de eerste balsem-achtige primer in een compacte versie in ons portofolio en het voldoet zowel aan de professionele als de alledaagse behoeftes van make-up artists en vrouwen.
Hoe werkt de Prep + Prime Skin Smoother? En wat zijn de hoofdingrediënten?
Deze balsem-achtige primer verdoezelt imperfecties, vult fijne lijntjes op, verminderd de zichtbaarheid van rimpels met 28% en voorziet de huid van een zijdezachte, matte finish dankzij een innovatieve formule van poeders inclusief HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Silica, TiO2 en Iron Oxide.
Daarnaast bevat het een heilzame mix van santalum album (sandelhout extract), phellodendron amurense (schors extract), hordeum distichon (gerst extract), arabica koffiebonenolie en gistproteïne. Hierbij komt een mix van peptiden die de zachtheid van de huid een boost geven doordat ze de huid helpen om de collageen productie te verbeteren.
M·A·C staat erom bekend hun nieuwe producten backstage te testen tijdens Fashion Week – is dit product backstage gebruikt en zo ja, wat was de terugkoppeling van de make-up artists?
Deze primer is backstage getest gedurende drie seizoenen van Fashion Week en bijna direct werd het M·A·C Pro Team verliefd op het nieuwe concept. We hebben het product twee en een half jaar in testfase gehad om de formule exact te hebben zoals we het wilden en de uiteindelijke versie heeft zijn debuut gemaakt tijdens Fashion Week, met lovende beoordelingen.

Hoe past de Prep & Prime Skin Smoother in de totale Prep & Prime lijn?
M·A·C Prep + Prime Skin Smoother Compact Primer is een unieke balsem-achtige primer in ons Prep + Prime portfolio. Het kan gebruikt worden als een alternatief van de Prep + Prime Face of de Prep + Prime Face Protect SPF 50 na gebruik van je dagcrème, of het kan gedragen worden in combinatie met een van de twee als een ‘portable touch up’ voor later op de dag om je look te verfrissen.
Wat is de beste techniek om de Prep + Prime Skin Smoother aan te brengen? Hoe past dit in je ‘everyday beauty routine’?
Breng Prep + Prime Skin Smoother Compact aan over je hydraterende dagcrème en onder je foundation of poeder om een vlekkeloze en frisse look te creëren. Het product kan gebruikt worden om de huid te verfrissen, te matteren en om je make-up te verfijnen door op de T-zone of andere gewenste delen van het gezicht aan te brengen.
Het product kan ook alleen gebruikt worden om zo imperfecties te verminderen en poriën te verkleinen, en de textuur van de huid te verfijnen. Prep + Prime Skin Smoother is een van mijn favoriete “guy grooming products” omdat het geen zichtbare textuur achterlaat op de huid.
Aldus Nick Gavrelis.
Luc Bouchard , M·A·C Cosmetics Senior Artist, gaf de volgende tip:
“Aangebracht met een sponsje kan de Prep + Prime Skin Smoother gebruikt worden over de foundation om de huid gladder te maken en een meer natuurlijke look te geven. Het geeft de huid een prachtige glow en meer volume, zelfs over de foundation.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten